Mustafa Kemal Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Ders Materyal Ve Notları

Sponsor

14 Temmuz 2014 Pazartesi

Android Cihazlarınıza USB Aksesuarlar Bağlayın

Posted by samgar at 12:18 0 Comments
USB OTG adaptörü ile tabletinize veya android cihazınıza klavye, oyun konsolları ve aklınıza gelecek her şey için yardımcı olabilir.

Android kullanıcıları büyük istekle arzuladığı bu adaptör ilk olarak iPad’da görülmüştü bunun üzerine Android kullanıcılar içinde bir benzeri yapıldı.

USB-On-The-Go adı verilen bu adaptörün ucuz olması Android kullanıcılar için daha da çok merak sarıyor. Android telefon üreticiler yakın zamanda telefonunun yanında vereceği de düşünülüyor.

USB-On-The-Go adaptörüne Türkiye üzerinden satışa sunulan siteler de var. 



Uyumluluk

Şuana kadar USB OTG kabloları her telefon için malesef uyumlu olmuyor. Bunun için biraz daha gelişmesi gerekiyor. Android telefonlar için geliştirilen bu adaptör özellikle Samsung kullanıcıları için daha uygun, genelde %80 olarak Samsung cihazlarında çalıştığı söyleniyor.

USB host modu teknik olarak Android 3.1 ve yukarı versiyon cihazlarda uygun durumda olsa bile , donanım üreticileri ( OEMler ) yeniliği etkinleştirmek zorundalar. Ve, buOEM Android cihazları telefonunuz veya tabletinizin uyumluluğu için sınırlı olabilir.

USB OTG adaptörü bir çok test ve aşamadan sonra grafik ve uyumluluğu ile bir kaç telefonlarda başarıya sağlandı işte o telefonlar:



Samsung Galaxy S II (S2)
Samsung Galaxy S III (S3)
Galaxy Nexus
Nexus 7
Droid RAZR
Samsung Galaxy TAB
Acer Iconia Tab A200
Acer Iconia Tab A500
Archos G9
Notion Ink Adam
Motorola Xoom
Toshiba Excite 10
Sony Tablet S


Bu telefonlarda USB OTG adaptörü uygun ve desteklidir. Bu destekleme içerikleri gelecekte yazılım güncelleme ile gelmesi bekleniyor ama Android için desteklemeyen telefonlar için bu mümkün olmayacak.

Galaxy Nexus ailesinin birçok USB aksesuarını desteklemesine rağmen , USB flash diskler gibi yığın depolama aygıtlarını desteklemiyor.

USB OTG Adaptörün Kullanılması

Android cihazınıza USB OTG adaptörünü taktığınızda telefonunuza bir bildirim gelecektir bu bildirim USB kablosunu tanıdığını ve uyumlu olduğunu gösterir.

Şimdi size Samsung Galaxy SIII (S3) test aşamasında nelerle karşılaşıldı onları söyleyelim.

USB Flash Disk: USB adaptörünüze flash diskinizi taktığınızda otomatik olarak görecektir. Bu flash disk ile neler yapabilirsiniz? Flash disk üzerinde video, fotoğraf vb. dosyalarınız varsa görüntüleyebilir ve silebilirsiniz. Flash diskinizde virüs olup olmasına mutlaka dikkat ediniz.

Klavye: Eğer mesajlarda veya Wi-Fi üzerinden bağlandığınızda uzun bir yazı yazmak istiyorsunuz bunun için OTG kablolar sizin yardımınıza yetişiyor. Kablolu veya kablosuz farketmez klavye OTG kablosu ile sorunsuz bir biçimde mesajlaşabiliyor veya makaleler hazırlayabiliyorsunuz.

Mouse(Fare) : Bu biraz şaşırtıcı olabilir öyle değil mi? Android OTG kablonuza kablolu veya kablosuz biçimde bağladığınızda Android telefon cihazınızda mouse kontrolü ile gezinebilirsiniz. Parmağınızla yaptığınız herşeyi mouse kontrolünde de yapabilirsiniz.

USB Çoğaltıcı: İşte Android kullanıcıların çok merakla beklediği bu ürün çıktı. USB çoğaltıcı ile Wi-Fi çekim gücünü arttırabilir gibi daha bir çok özel özellikler var. USB Çoğaltıcı ile nerede olursanız olun size mükemmel bir olanak sağlıyor.

Taşınabilir Hard Diskler: Android, hangi cihaza bağlır olursa olsun güç sağlar, taşınabilir ( güçsüz ) hard disk çalışmaz . Ancak, güçsağlanmış hard disk , harici kaynağın enerjisine bağlı olarak çalışır . Bağlı hard disk ile, okuma yazma ve herhangi bir transfer yapılabilir .

PS3 Konsolları: Samsung Galaxy SIII için PS3 oyun konsolları uygundur. Bağlanması biraz uzun sürebilir ama bağlandığı zaman insana çok zevk ve eğlence veriyor. En önemlisi Android için uyumludur.

Kart Okuyucular: Müzik veya fotoğraf gibi benzer dosyalar atmak istediğinizde OTG kablosu ile bunları hemen sağlayabileceksiniz. Anında fotoğrafları kopyalabilir veya taşıyabilirsiniz.

DSLR Kameralar. DSLR kameranızın kablosu ile OTG kablonuzu birleştirdiğinizde telefon üzerinden veya tablet ile kamera desteği sağlar.

USB-İnternet Adaptörü: İnternet adaptörü üzerinden Android için Wi-Fi erişimi mevcut değildir fakat tablet gibi veya başka cihazlarda bunun üzerinden internet sağlayabilirsiniz

Bu Yayını Paylaş

Takipçi Ol

Mail adresinizi kaydedelim ilk sizin haberiniz olsun.

0 yorum:

Sponsor

Yazılarım Korunuyor

Yandex Metrica

Yandex.Metrica

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

back to top